Yangın Kapısı Günlükler
Wiki Article
Yangın Bapsı, ivedili durumlarda konstrüksiyondan emniyetli bir şekilde boşaltma olanakı sağlayıcı, kanunlarla mecburi hale getirilmiş ve beniâdem hayatını kök düz, konstrüksiyonların en önemli unsurlarından biridir.
Gestaltların yangınlardan korunması karşı yönetmelik gereği 2 tip yangın merdiveninin gestaltlmasına müsaade verilmektedir.
Yangın merdiveni kapısı, esrarı ve ısıyı asgari düzeye indirir. Havayı akçakesme özelliği yardımıyla alevlerin arama şeşna kırmızıınmasında koltuk evet ve yangının yayılmasını engeller.
Yangın merdiveni yardımıyla yangın esnasında insanların güvenli ve hızlı bir şekilde boşaltma edilmesi katkısızlanır. Meydana getirilen tetkikat, yangın esaslangıcından itibaren sabık 3 dakikalık süre içre fenomen yerinin dumanla dolduğu belirlenmiştir. Yeniden sadece 6 dakikalık kesik bir sürede düzlemın alevlerle kaplandığı tespit edilmiştir. Bu denli hızlı gerçekleneşeli yangın olumsuzluklarıyla mimariların içindeki merdivenler kullanılamaz bir hal tuzakır. Böylelikle kuruluşlardan çıkış imkânsız olabilir. En dobra seçenek kaçış yolu ise yangın merdivenleri sebebiyle oluşur. Emanet kaybının en aza indirilmesi evet da tamamen engellenebilmesinde yangın merdivenlerinin rolü çok büyüktür.
Binaların gestaltsına yakışır kullanılan bu baplar, iç mekanları birbirinden ayırarak yangına karşı güvenli bölgeler oluşturur. Dayanıklı binası ve sızdırmazlık özelliği ile çıdem yangın ve patlamaların elan geniş alanlara yayitidalını önler. Bu sayede maddi veya içsel zayiatı minimuma indirir ya da hasarsız atlatılmasını sağlamlar.
Paslanmaz çelik yangın kapıları, özge yangın bapları üzere bina güvenliği tasarının önemli bir parçkakımıdır. Yangın esnasında, paslanmaz çelik yangın bapsı, öfkee dayanıklı malzemesi yardımıyla alevlerin başka bölümlere yayılmasını engelleyerek yangının kontrolör altına allıkınmasına yardımcı olabilir ve insanoğluın binadan emniyetli bir şekilde boşaltma edilmesini esenlayabilir.
Dairesel Yangın Merdiveni; Ekseri yararlanma alanından yarar peyda etmek amacı ile meydana getirilen, en bir araba 100 şahıs kapasiteli ve açıklık kattan çıkışı sağlayan yangın merdiveni tipidir. Katta insan sayısına bağlamlı olarak merdiven genliği ayarlanmalıdır.
Demetevler mahallesinde bulunan işlemletmeme İtfaaiye müfredatına munis şekilde yangın cıkış bapsı mimarilması gerekmektedir.
Hakikaten yangınlardan korunmak ciğerin baş olan yangın merdivenleri çoğu yerde zorunlu olarak tutulmaktadır.
Resmi gazetede yayınlanan ve yürürlüğe giren yasalara göre, yangın merdivenleri net kesilme meydanı 150 metrekare’den bir araba ve yekten zait katı olan umumi binalarda, büküm adeti 4’ten fazla olan bütün yapılaşmalarda yangın merdiveni kuruluşlması zaruri kılınmıştır.
Açıldıktan sonra kapanması da kendiliğinden olarak gerçeklesevinçli bu tür kapıların en kebir üstünlükı duman sızdırmaması ve sınırlı derecede ısıya denli dayanabilmesidir.
Yangın Bapsı Kolu aşağı dürüst itilerek kapının kolaylıkla açılmasını sağlayıcı ürkü Kol bünyesında Yangın Merdiveni Kapısı kullanılır. Tehlike simultane ihtiyaç duyulan bu aparat az çok fonksiyonel ve aklı başında olmalıdır.
Sancaktepe de ki 2 katlı ofisimizin zir sertndaki yangın merdivenin yukarıya devam ettirilmesi ve yangın bapsı eklenmesi.
Kaçış merdivenlerinin duvar, tavan ve oturakında hiçbir cihetıcı malzeme kullanılamaz ve bu merdivenler, yangına en azca 120 zaman dayanıklı engel ve en az 90 dakika dayanıklı duman sızdırmaz kapı ile başka bölümlerden ayrılır.